A Mercedes arra törekszik, hogy felépüljön. Két nyeretlen év után visszatérhessen a győztesek útjára. Futamokat szeretnének nyerni. Egyúttal a bajnoki cím alakulásba is szeretnének beleszólni.

Toto Wolff a W15-ös versenygép első benyomásáról beszélt, ami elég pozitív volt. A csapat abban reménykedik, hogy új autójuk újra gyors és és felvehetik a versenyt az elmenőkkel. A fejlesztés részeként az egykori F1-es versenyző, a WEC-bajnokból lett Sky szakértő, Anthony Davidson szimulátoros munkát végzett a csapat brackley-i bázisán. Toto Wolff elárulta, hogy Davidsont lenyűgözte az, amit érzett.

„”Melbourne-i pályán vezette az autót. Persze szimulátorban. Azt mondta: „Az autó két év óta először olyan, mint egy autó” – mondta Toto Wolff Davidson fejlesztési munkájáról a The Telegraph-nak. „Nyilvánvalóan szeretném, ha ez összefüggésbe hozható a pályával, de az elmúlt két évben láttuk, hogy ez nem mindig volt így. Mindig hiszek benne, hogy képesek vagyunk fejlődni és elkapni a Red Bull-t. Nem kezdheted a szezont azzal a hozzáállással, hogy: „Ez nem lesz lehetséges.’ Tavaly láttuk a McLarennel, milyen hatalmas lépést tettek egyetlen frissítéssel. Két évre szóló szerződést kötöttünk Lewisszal, és tartozunk neki, George-nak és az egész csapatnak. 2024-ben és 2025-ben teljes figyelmet szentelünk rá. Úgy gondolom, hogy ez lehetséges.”- árulta el Toto Wolff.