James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint sikeres pilótáknál megfigyelhető győzelmi kényszer Lewis Hamiltonban is megvan. Egy jó autóra van szüksége a győzelemhez, hiszen a képességei adottak hozzá. Peter Windsor viszont úgy gondolja, hogy a Hamilton korszak véget ért és a brit hamarosan vissza fog vonulni.

Lewis Hamilton utoljára a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon tudott győzni. A Mercedes nem tudott annyira jól felkészülni a 2022-es nagy technikai szabályváltoztatásokra, mint a Red Bull. Voltak, akik szerint Hamilton már nem motivált. James Allison szerint a hétszeres bajnok még mindig sikerre éhes. Nyerni fog, ha megkapja a megfelelő technikát.

„Azt gondolom, nehéz lenne olyan versenyzőt találni a rajtrácson, aki nem motivált. Szerintem ez együtt jár a Forma-1-ben való versenyzéssel. És általánosságban is elmondható, hogy minél sikeresebb egy pilóta, annál inkább megkerülhetetlen a győzelmi kényszer. Lewis esetében ez a lényének az alapvető része. Motivált, hogy újra győzzön. Az pedig, hogy ez sikerül-e neki, sokkal inkább az autóján múlik, mint rajta, hiszen mindig is megvolt benne az a képesség, ami a győzelemhez kell.”- árulta el James Allison.

Peter Windsor, csapatmenedzser és újságíró szerint a brit korszaka véget ért. A brit pilóta két év alatt egy pole-t szerzett. Nyerni nem tudott. 2023-ban a harmadik helyen zárt az egyéni bajnokságban. Windsor szerint a Mercedes teljesítményén fog múlni, hogy egyáltalán Hamilton folytatni akarja-e. Még egy pilótát is megnevezett, aki a helyére érkezhet.

„Ha a Mercedes nem lesz jó autó idén, akkor szerintem Lewis Hamilton nem fog már sokáig versenyezni. Ha Lewis bejelenti távozását, akkor lehet, hogy Charles-t szerződtetné a Mercedes.”- árulta el Peter Windsor.