Max Verstappen-nek még jogosítványa sem volt, de az F1-ben már rajthoz állhatott. A holland pilóta elmondta, hogy hogyan zajlott a vizsgája.

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Max Verstappen visszagondolt a vezetési vizsgájára. A holland pilóta hamara az F1-be került. Már 17 évesen a Toro Rosso-val versenyezhetett. Még jogosítványa sem volt. Utcai autót nem vezethetett. Nem sokkal ezután az FIA megváltoztatta az F1 szabályait. Mostantól a pilótáknak rendelkezniük kell közúti jogosítvánnyal. Valamint be kell tölteniük a 18. életévüket is. Verstappen valószínűleg örökre az F1 legfiatalabb pilótája lesz. Már több F1-es futamot nyert, miután letette a jogosítványt is. Elsőre sikeresen levizsgázott.

„A vizsgáztató azt mondta, hogy menjek jobbra, én balra mentem. Még a gyalogosoknak sem adtam elsőbbséget a gyalogátkelőnél. Nem volt túl elégedett. Vitatkoztam vele, mert senki sem volt az átkelőnél. Azt mondtam: ‘A gyalogos még nem ért az átkelőhöz. Akkor minek engedjem el?’ Szerencsére sikerült. Kínos lett volna, ha nem engednek át. Szerintem a vizsgáztató kedves volt hozzám.”- árulta el Max Verstappen.