Max Verstappen és Lewis Hamilton között elég heves rivalizálás volt 2021-ben. A holland pilóta jelezte, hogy nem érdekli a konfliktus folytatása.

Max Verstappen lekicsinyelte a Lewis Hamiltonnal való rivalizálás jelentőségét. A 2021-es Forma-1-es szezonban elég hevesen rivalizált a két pilóta. fej-fej mellett haladtak az egyéni pontversenyben. A többszöri összecsapás után a szezon vitákkal végződött: Verstappen az utolsó körben megelőzte Hamiltont, és megnyerte a bajnokságot. Megkérdőjelezhető volt a Safety Car-os fázis.

Verstappen uralta a következő két évet. Hamilton ez alatt egy futamot sem nyert. A hétszeres világbajnok azonban elkötelezte magát a Mercedes-projekt mellett, mivel kétéves szerződéshosszabbítást írt alá. 2025-ig biztos marad az F1-ben. Verstappen elárulta, hogy nincs köztük feszültség.

„Nincs szükségem ilyen rivalizálásra. Természetesen le akarjuk győzni egymást, de a versenypályán kívül nekem csak egy átlagos srác.”- árulta el Max Verstappen, aki uralta az elmúlt két F1-es szezont, és most a harmadik címét szerezte meg. Még négy kellene ahhoz, hogy beérje Hamilton-t. Verstappen azonban nem tartja végső céljának, hogy megszerezze a hetedik világbajnoki címét.

„Ha megtörténik, megtörténik. Szerencsének kell lennie ahhoz, hogy hosszabb ideig versenyképesek legyünk. Sok függ az autótól. Amikor megnyertem az első bajnoki címemet, azt mondtam, minden, ami ezután következik, ajándék. Au F1-ben mindent elértem, amit el akartam érni. Dobogóra állni, megszerezni a pole pozíciót, megnyerni a bajnokságot. Ez volt a cél, amit el akartam érni. Mostantól csak, igen, igyekszem a csúcson maradni.”- zárt a holland pilóta.