Egy újabb helyszín csatlakozik az F1 naptárához. 2026-ban Madrid rendezi majd meg a Spanyol Nagydíjat, mivel a barcelonai pálya jövője bizonytalan.

A Forma-1 bejelentette, hogy a Spanyol Nagydíj 2026-tól Madridban lesz. A barcelonai futam jövője bizonytalan. Madrid 2035-ig biztosan a naptárban marad. Ez nem jelenti azt, hogy Barcelonának végleg búcsút vehetünk. Annak a pályának, mely 1991 óta minden évben ad otthont a Spanyol Nagydíjnak. Catalunya szerződése 2026-ig szólt és a tárgyalások tovább folytatódnak. A Madridi Nagydíjról szóló pletykák először tavaly láttak napvilágot.

Decemberben az FIA kulcsfigurája és a spanyol motorsport főnöke, Carmelo Sanz de Borres figyelmeztetett, hogy még mindig hiányoztak az F1 Madridba viteléhez vezető folyamat kulcsfontosságú lépései. Kedden azonban véget ért egy találgatás. Bejelentették, hogy új helyszínre látogat az F1 2026-ban.

„Madrid egy hihetetlen város. Lenyűgöző a sport és a kulturális öröksége. A bejelentés egy izgalmas új fejezetet nyit az F1-ben és Spanyolország történetében. Szeretnék köszönetet mondani az IFEMA MADRID csapatának, a madridi regionális kormánynak és a város polgármesterének, hogy összeállítottak egy fantasztikus javaslatot. Valóban megtestesíti a Forma-1 vízióját, hogy egy többnapos sport- és szórakozási lehetőséget hozzon létre, amely maximális értéket nyújt a rajongók számára, és magában foglalja az innovációt és a fenntarthatóságot.”- magyarázta Stefano Domenicali.

Mi a véleményed a Forma-1 utcai pályáiról?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...