Viszlát Barcelona? Miért nem jelenti a Madridi Nagydíj a barcelonai pálya jövőjét kérdőjelezheti meg, de a a katalóniai pálya szerződése még nem járt le.

A Jarama 1981-es utolsó versenye óta először Madrid adhat otthont Forma-1-es futamnak. Igaz erre még várni kell két évet. Az IFEMA Kiállítási Központ körül kialakított új létesítmény utcai és hagyományos pályaelemeket is tartalmaz majd. 2026-tól ez az új létesítmény ad otthont a Spanyol Nagydíjnak. 2035-ig biztosan. 10 éves szerződést írt alá a Forma-1-gyel. Ez a bejelentés szíven üthette a barcelonai pálya vezetőségét.

A Madridi Nagydíj a Barcelona végét jelenti?

A barcelonai Circuit de Catalunya, mint a Spanyol Nagydíj, 1991 óta a versenynaptár egyik fő pillére, és az elmúlt évekig széles körben használták tesztelési helyszínként is. Hiába tartottak itt futamokat és teszteléseket. A futamok gyakran unalomba fulladtak. Tavaly visszaállították a pálya utolsó kanyarját az eredeti formájába, ami némi izgalmat jelentett.

A katalán pálya jelenleg 2026-ig tartó szerződéssel rendelkezik. Vagyis 2012 óta először rendezhetnének két futamot Spanyolországban. Korábban Barcelona és Valencia is otthont adhatott az f1-es mezőnynek. Spanyol versenyzőt kettőt is találhatunk a rajtrácson. Fernando Alonso és Carlos Sainz is nagy rajongótáborral rendelkezik.

„Szép eredmény az, hogy egy országban két város is szeretne F1-es futamot rendezni. Ez is az mutatja, hogy mekkora az érdeklődés a sportunk iránt. Továbbra is a sikerre kell összpontosítanunk, de nem lehetünk önelégültek.” mondta Stefano Domenicali Madrid bejelentésekor.

Ha az olyan közkedvelt történelmi pályáknak, mint Spa és Monza, folyamatosan keményen meg kell küzdeniük a versenynaptárban maradásért, nem meglepő, hogy Catalunyának is harcolnia kell azért, hogy a naptárban maradhasson.

Mi a véleményed a Forma-1 utcai pályáiról?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...