A Red Bull és a Visa Cash App RB, korábbi nevén AlphaTauri intenzív együttműködése több csapatnak nem tetszett. Paolo Filisetti, a RacingNews365 technikai szakértője elmagyarázza, hogy technikai fronton mi tehetnek és mi nem.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown többször is aggodalmának adott hangot a Red Bull és a Visa Cash App RB közötti szoros együttműködés miatt. Az a tény, hogy a Red Bull csoport birtokolja mindkét csapatot, nyilvánvaló összeférhetetlenséget okozhat. Érdemes hangsúlyozni, hogy nem csak a Visa Cash App RB versenyképessége okoz fejfájást az F1 paddock-jában. Érdemes lesz megnézni, hogy a Red Bull és a Visa Cash App RB mennyire fog egymásra hasonlítani.

Az együttműködésből, hogyan profitálhat a Red Bull? A szabály nem tiltja, hogy két autó kinézetében nagyon egyforma legyen. Ha nagy a hasonlóság két autó között, az nagyon hasonló aerokoncepcióra utalhat a két csapat között. Ügyesen használható a szellemi tulajdonra vonatkozó szabályok megkerülésére. Ez konkrét fejleményekhez kapcsolódik.

Ha az általános aerodinamikai koncepció megegyezik, akkor egyes aerodinamikai fejlesztések közös utat követhetnek. Ez összefügg a szélcsatorna körüli új szabályozással és a számítógépes szimulációkkal. A Red Bull megnyerte a konstruktőri bajnokságot. Így ő töltheti a legkevesebb időt a szélcsatornában. A Visa Cash App RB több időt tölthet el a szélcsatornában. Így segíthet a Red Bull-nak is a fejlesztésben.

Az FIA és az alkatrészek rajzait elemző stewardok munkája nem könnyű. Visa Cash App folyamatosan fejlődik, és időnként hasonlót hajtanak végre a Red Bull autóján.. Más szóval, a Red Bull aerodinamikai teljesítményét túl lehet lépni, az FIA és a rivális csapatok bizonyítéka nélkül. Ez teljesen eltér a már érvényben lévő szigorú ellenőrzési intézkedésektől.