A Liberty Media célja az, hogy olyan helyeken is rendezhessenek futamot, ami közkedvelt turista látványosság. A héten bejelentették, hogy Madrid csatlakozik a naptárhoz. Újabb városok szeretnének futamot rendezni.

A Dzsiddában, Miamiban és Las Vegasban kialakított új pályák megmutatják, hogy milyen helyszínekre vinnék még az F1-et. A madridi futam bejelentése után újabb város is esélyes lehetne egy F1-es futam megrendezésére. Ez a város Japánban található, aminek a neve Oszaka.

Pár hónapja már megy a súgdolózás arról, hogy Japán harmadik legnépesebb városa a Forma-1-be vágyik. A terveiket most erősítette meg a városvezetés, akik azon vannak, hogy kitalálják, mit érhetnek el. A városi turisztikai iroda elnöke, Mizohata Hirosi hivatalosan is bejelentette, hogy a város szeretne bekerülni a versenynaptárba. Egy interjúban a következőket mondta:

„A Forma-1 tökéletes katalizátora lehet annak, hogy Oszaka nemzetközi turisztikai központ legyen. Ahhoz, hogy ezt elérjük, gazdag embereket kell idevonzanunk Európából, Amerikából és Ausztráliából.Szerintem a Forma-1 lehet a tökéletes gyújtópont, ami luxushoteleket hozhat a városba és újra fellendítheti az éjszakai életet. Elmentem megnézni a Szingapúri Nagydíjat és teljesen más volt, mint amilyen kép az F1-ről a fejemben élt. Folyamatosan zajlottak a rendezvények.”- árulta el Mizohata Hirosi.