A 26 éves pilóta meghosszabbította együttműködését a Ferrarival. A monacói szerződése 2024 év végégi szólt, de csütörtökön aláírta új szerződését.

Charles Leclerc meghosszabbította szerződését a Ferrarival. Viccelőde azt mondta, hogy a legjobb még hátra van. Tavaly még az a pletyka keringett, hogy 5 évre elkötelezheti magát. Leclerc ugyan aláírta az új szerződést, de a Ferrari közleményben nem tudatta, hogy hány évet írt alá a monacói. A hírek szerint szerződése 2029-ig szól.

Leclerc kapcsolata a Ferrarival egészen 2016-ig nyúlik vissza, amikor is csatlakozott a Ferrari Pilóta Akadémiához. Megnyerte a GP3-as (jelenleg Forma-3) és a Forma-2-es bajnoki címet is. 2018-ban a Ferrari testvércsapatához, az Alfa Romeo-hoz szerződött. 2019-ben pedig Kimi Raikkönen-t váltotta a Ferrarinál. Azóta 103 versenyen vett részt, 30-szor végzett a dobogón, hét leggyorsabb kört futott és 1035 pontot szerzett.

Az olasz média üdvözölte Leclerc szerződésének meghosszabbítását. A Gazzetta dello Sport szaklap a következőt írta: „Folytatódik Charles Leclerc és Ferrari szerelmi története.” Leclerc meghosszabbította lejáró szerződését a Scuderiánál, így hűséges maradt gyermekkori álmához. A Gazzetta úgy látja, Leclerc teljes mértékben megbízik a csapatfőnökben, Frederic Vasseurben.

„Leclerc úgy döntött, hogy teljes mértékben Vasseur visszatérési tervére hagyatkozik. Nehéz évek voltak eddig számára a Ferrarinál. Leclerc biztosan nem számíthatott ennyi csalódásra és mélypontra a Scuderiánál. Nyilvánvaló azonban, hogy Leclerc hűséges marad Scuderia-hoz.”- írta az olasz lap.