Hamilton immár két szezonon át nyeretlen volt. Egy futamot sem tudott megnyerni. Látszólag egyre távolabb kerül a nyolcadik világbajnoki címtől. Közeledik az utolsó esélye?

Lewis Hamilton továbbra is szeretné megszerezni a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét. A brit pilóta szerződése lejárt volna, de újabb két évet írt alá a Mercedesszel. A német csapat teljesítménye 2021 óta visszaesett. Vajon Hamilton esélyei is egyre fogynak arra, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét?

A stopper soha nem hazudik. A Mercedes küszködése tavaly is folytatódott. Hamilton 59 ponttal többet szerzett tavaly, mint George Russell. Ez is azt mutatja, hogy még mindig versenyképes. A stopper nem az életkort, hanem a köridőt méri és az nem hazudik. Bármilyen jól is teljesít Hamilton, segítségre lesz szüksége. A Mercedesnek jó autót kell biztosítania. Még mindig messze vannak a Red Bull-tól.

Aggodalomra ad okot az új szabályozás? Hamilton számára óriási akadályt jelent – ​​ha a következő szezon nem jelent legalább bajnoki kihívást a brit számára – a 2026-os szabályozási változás. Míg a változtatások nagyrészt az erőegységekre összpontosulnak, az alvázon is módosítani kell, hogy alkalmazkodjanak hozzájuk. A kérdés minden pilóta számára – nem csak Hamiltonnak – az lesz, hogy az egyes csapatok mennyire összpontosítanak a következő évi autóra? Ez egy újabb „2021-es helyzet” lehet, amikor a csapat fele az egyik évre, a másik fele a következőre koncentrál. Ez visszavetheti a Mercedes fejlődését 2025-ben, és veszélybe sodorhatja Hamilton esetleges bajnoki esélyeit.

Hamilton karrierjének következő szakaszát az utolsó esélyként említette. Nyilvánvaló, hogy legalább egy lépést előre kell tenni az Ezüstnyilaknak ahhoz, hogy megfeleljen a törekvéseinek.