Charles Leclerc és a Ferrari ugyanazt szeretnék elérni. Nem csoda, hogy a felek továbbra is együtt szeretnének dolgozni. Leclerc álma, hogy a Ferrarival világbajnok legyen, azonban ez egyelőre nem vált valóra. Az ok? Max Verstappen.

„Az az álmom, hogy a Ferrarival együtt világbajnoki címet nyerjek , és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező években sikerülni fog és boldoggá tesszük szurkolóinkat” – mondta Charles Leclerc közvetlenül azután, hogy bejelentette szerződésének meghosszabbítását a Ferrarinál. A monacói szerződése lejárt volna, de még pár évet hosszabbított. Azt nem tudni meddig szól a szerződése. Az olasz média szerint 2029-ig kötelezte el magát a monacói pilóta.

Leclercnek és Carlos Sainznak is lejárt a szerződése a Ferrarinál. A téli időszakban mindkét férfi tisztázni akarta a jövőjét. Tehát amíg Leclerc megkapta, Sainznak úgy tűnik, még egy kicsit várnia kell a hosszabbítással. Logikusnak tűnik, hogy a kettő közül Leclerc az első, aki aláírhatta az új megállapodást.

Bár a tavalyi összesített pontszámot tekintve ők ketten nem voltak rosszabbak egymásnál, sőt Sainz volt az egyetlen, aki futamot nyert. Leclerc nyolc éve a Ferrari család tagja. Így érthető, hogy ő az első, akivel megegyeztek. Leclerc nem titkolja, hogy nem akar mást, mint világbajnoki címet nyerni a Ferrarival. Ez az álma, egy álma, amelyet az elkövetkező években szeretne megvalósítani.

Leclerc hűséges marad a Ferrarihoz, a piacot nézve logikus. Minden topcsapatnak nagyjából megvan a pilóta párosuk. Verstappen a Red Bull hőse, Sergio Perez ülése pedig talán a legkeresettebb és legkevésbé keresett ülés az F1-ben. Ez megzavarhatja vagy megtörheti a karrierjét. Még a szurkolók örülnének, ha a Verstappen-Leclerc párost láthatnák egy autóban. Christian Horner csapatfőnök annyira nem repdesne az örömtől. Többször utalt rá, hogy nincs helye a csapatnál újabb első számú versenyzőnek.

Az első számú Leclerc a Ferrarinál, bármennyire is Sainz szeretné, ha nem így lenne. George Russell és Lewis Hamilton a következő években is együtt dolgozhatnak. A McLarennél Lando Norris és Oscar Piastri hosszú távú szerződést írt alá.

A figyelem 2026-re tolódik. A következő két évben Leclercnek – nagy valószínűséggel – szórványos dobogós helyezésekkel és győzelmekkel kell beérnie. A Red Bull uralkodik az F1-ben. Valószínűnek tűnik, hogy ez így lesz 2024-ben és 2025-ben is. A Ferrari a maga részéről egy kicsit küszködik, és Leclercről időről időre levertség látható és hallható.

A mezőny természetesen közeledni fog, de a Red Bull előnye olyan nagy, hogy reálisan a Ferrari és a többiek csak a többiek a lehulló jó eredményekért imádkozhatnak. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Mercedes és a Ferrari idén télen ismét egy teljesen új autót épített, így szinte a nulláról kell kezdeniük. A 2026-ban bekövetkező jelentős szabálymódosítások miatt a 24/25 télen sem változtatnak irányt. A 2025-ös autó a 2024-es autó továbbfejlesztése lesz.

Leclerc sem tegnap született, és tudni fogja, hogy csak 2026-ban nyílik meg igazán az új lehetőség, hogy a Ferrarival a bajnoki cím megszerzésére és Verstappen legyőzésére. A csapatfőnököt, Frederic Vasseurt nevezték ki, hogy rendet tegyen a Ferrarinál. Úgy tűnik, legalább elkezdődött a visszaút. Bár papíron úgy tűnik, hogy Leclerc és Ferrari egyszerűen egymásnak vannak ítélve. A gyakorlatban nagyon bíznak egymásban. Leclerc egyelőre továbbra is Verstappen győzelmeit nézheti. A monacóiak talán csak 2026-ban lesz lehetősége arra, hogy legyőzze Verstappen-t és bajnok lehessen.