Charles Leclerc ezen hosszabbította meg szerződését a Ferrarival. A hírek szerint több évig elkötelezte magát, de a fizetése is több lehet.Kiderült az is, hogy a Ferrari mikor viszi idén először pályára az idei autóját.

Charles Leclerc új Forma-1- es szerződésének hosszát nem hozták nyilvánosságra. Csak annyit árultak el, hogy hosszútávra állapodtak meg Leclerc-el. A Corriere della Sera , amely jól tájékozott a Ferrarival kapcsolatban, úgy véli, hogy Leclerc új szerződése megszakítási záradékot tartalmaz. Lehetővé teszi számára, hogy 2026 után elhagyja a csapatot, ha a csapat nem tud neki olyan autót biztosítani, amely alkalmas a bajnoki cím megnyerésére. Ha nem szeretne távozni, akkor a hírek szerint 2028-ig maradhat az olasz csapatnál.

A Ferrari mélyen a zsebébe nyúlt. Ez lényegében annyit jelent, hogy Leclerc egy ötéves Ferrari-szerződést írt alá. Lejáró szerződését, amely 2024-ig szólt, így korán felbontották és frissítették. Ennek eredményeként Leclerc 24 millió helyett valamivel több mint 30 millió dollárt fog keresni idén. Ezen felül több bónuszt is zsebre rakhat. A futamgyőzelmekért és a bajnokságért járó bónuszok után több pénzt vihet haza. Az évek múlásával Leclerc fizetése is növekszik. 2028-ban akár 50 millió dollárt is kereshet. Persze csak akkor, ha a Ferrarinál marad.

Ami csapattársát, Carlos Sainzot illeti, folynak a tárgyalások a Ferrarival, de egyelőre nem érkeznek hírek a szerződésének hosszabbításáról. Arról viszont igen, hogy mikor viszi pályára a Ferrari az idei autóját. Charles Leclerc és Carlos Sainz e hónap végén először ülnek be a Ferrari F1-es autójába. Így készülnek a 2024-es évre.

Mindkét pilóta Barcelonába utazik és tesztelik a Pirelli új gumiját. Ez a lehetőség mindig csapatnak adott. Sainz és Leclerc felváltva ülhetnek majd be a Ferrariba. A tesztre január 29-én és 30-án kerül majd sor. Ez egy különleges nap lesz a Leclerc család számára, ahol Arthur is vezethet majd az első napon. Az F1-75-öst vezetheti, mivel a csapat fejlesztőpilótája lett.

Oliver Bearman is ott lesz a Ferrari garázsában. Ő még új az olaszoknál. Tartalékos szerepet töltheti be. Január 31-én vezetheti az oalsz csapat 2022-es autóját.