Carlos Sainz a Ferrarival szeretne több éves szerződést kötni. Az AS szaklap szerint több istállónál is lehetne esélye. Nem csak a Ferrarinál vagy az Audinál.

Ő volt az egyetlen pilóta a Red Bullon kívül, aki az előző szezonban futamot nyert Szingapúrban. Ennek ellenére a Ferrari először Charles Leclerc szerződést hosszabbította meg. A sajtóközleményben nem esett szó Sainzról. Egyes hírek szerint Sainz több csapattól is kapott ajánlatot.

A 29 éves pilóta világosan kijelentette, hogy nem csak egy éves szerződést szeretne aláírni. Több évre szóló szerződést akar, és „nem csak kettőt”, miközben a Ferrari állítólag csak egyet ajánl neki 2025-re. Az AS spanyol napilap szerint nincs feszültség a Ferrari és Sainz között. A szaklap arról írt, hogy Sainz szerződésén még dolgoznak. Már csak egy-két részletet kell tisztázni.

„A 29 éves Sainz négy évet fog versenyezni a Ferrarival. 2021-től számítva a szerződése lejártáig. Neki az a fontos, hogy hosszútávra kötelezze el magát az olaszoknál. De van A-terv és B-terv is. Más csapatoktól, például az Auditól is vannak ajánlatai. Nem csak az Audi érdeklődik Sainz iránt.”- írta az AS szaklap.

A kiadvány azt írta, hogy a Ferrarin kívül mindössze öt pilóta erősítette meg szerződését a 2025-ös évre. Sergio Perez és Fernando Alonso helye még kérdéses. Természetesen az Audi, aki 2026-ban átveszi a Sauber csapatát. Ők szoros kapcsolatban vannak a Sainz családdal. Főleg az F1-es pilóta apjával, Carlos Sainz Snr-vel, aki megnyerte a 2023-as Dakar Rallyt.

Az F1Hírek szerkesztősége arra kíváncsi, olvasói szerint ki lesz a monacói pilóta csapattársa 2025-től. A Ferrari meghosszabbította Leclerc szerződését, de Sainz jövője még kérdéses. Szerinted ki lehet a monacói csapatársa:

Ki lesz Leclerc csapattársa 2025-ben?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...