Kedden kaptuk a hírt, miszerint 2026-ban új helyszínnel bővül az F1-es naptár. A Spanyol Nagydíj Madridba költözik. Igaz, a promóterek szerint ettől még lehet futam Barcelonában is.

Sokáig csak pletyka volt. Kedden valóság lett. 2026-ban már Madridban is rendezhetnek F1-es futamot. egy újabb városi pályát üdvözölhetünk a naptárban. Az 5,47 kilométeres, 20 kanyart tartalmazó vonalvezetés a kiadott pályarajz szerint izgalmasnak tűnik.

Képen látni csak egy dolog. Milyen lehet a pálya vonalvezetése egy F1-es autó szemszögéből, az más történet. A Tyrone Hesbrook a Williams esportcsapatának jóvoltából már készített is egy játszható verziót a madridi pályából az Assetto Corsa nevű játék módosított változatát használva. A pálya modelljét a hét korábbi részében kiadott információk és a környékről elérhető képek alapján alkotta meg. Íme:

Mindenki tudja, hogy a Madrid Nagydíj bejelentésével a barcelonai pálya is nyomás alá került. A szervezők szerint nem, sőt, biztosak benne, hogy új szerződést fognak tudni kötni a sorozat vezetőivel. Roger Torrent, a katalán kormány gazdasági és munkaügyi minisztere reagált a Madridi Nagydíj bejelentésére:

„2026 végéig szerződésünk van és ahogy Stefano Domenicali maga is elmondta, azon vagyunk, hogy meghosszabbítsuk ezt. Szeretnénk, hogy az F1 sokéig itt maradjon Katalóniában. Folynak a tárgyalások, már jó ideje, de a saját tempónkat követjük.” A Forma-1 és Katalónia kapcsolatát csak ez a két fél határozza meg, nincs olyan elem, ami felgyorsítaná a tárgyalásokat, vagy nyomás alá helyezne minket. Pozitív, nagyszerű kapcsolatunk van, mely már évek óta tart.”- árulta el Roger Torrent. Stefano Domenicali sem tartotta kizártnak, hogy két spanyol helyszín ad majd otthont az F1-nek 2026 után.