A Ferrari harcba szállhat idén a bajnoki címért? A csapat nagykövete optimista az esélyeiket illetően. Kaptunk egy kis információt az idei autóról.

A Ferrari nagykövete, Marc Gene betekintést nyújtott a 2024-es versenygépbe. Véleményét egy szimulátoros teszt után mondta el. A csapat arra törekszik, hogy a 2023-as kudarcba fulladt év után visszatérjen a győztesek útjára. Tavaly év közepén az autón változtatásokat hajtottak végre. Idén szeretnék felvenni a harcot a Red Bull-al. Gene szerint az autó „nagyon más” érzést kelt az SF-23-hoz képest, amelyet gyenge megbízhatóság és aeroproblémák gyötörtek.

„Optimizmus? Csak azt tudjuk megmondani, amit a szimulátor mond nekünk. Csak azt, amit a pilóták mondanak. Végén úgy is minden a pályán dől majd el. Igaz, hogy tavaly ezen a ponton már nem voltunk teljesen meggyőződve arról, hogy jó évünk lesz. Idén pedig nagyon eltérőek az érzések. Még várnunk kell, hogy láthassuk az autót a pályán február 13-án, hogyan teljesít. Sok mindenre fény derül a bahreini teszten is.”- mondta a Mundo Deportivonak Marc Gene.