A Red Bull többször megmutatta már, hogy jó eredményt vár a pilótáitól. Ha ez nem megy, akkor nyomást gyakorolnak rájuk és lefokozzák vagy szerződést bontanak.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. Fontos szerepet játszik abban, hogy felfedezzék a tehetségeket. Sebastian Vettel , Max Verstappen és Daniel Ricciardo a Red Bull Junior Driver programján keresztül jutottak az F1-be. Annak ellenére, hogy sikeresek a felsorolt pilóták, a programról köztudott, hogy keményen bánt a versenyzőkkel.

Az amerikai Jak Crawford, aki jelenleg a Forma-2-ben versenyez. Nemrég hagyta el a Red Bull Junior Team csapatát, úgy véli, ez egy része annak, ami nyomást gyakorol rájuk, hogy teljesítsenek. Jak a következőket mondta: „Szerintem a legnehezebb dolog nyilvánvalóan a rád nehezedő nyomás és az, amit elvárnak tőled. Nagyon bíznak a pilótáiban, de sokat is várnak el tőlük. Minden bizonnyal a legkevésbé arra vágynak a pilótáik, hogy egy rossz hétvége után Helmut felhívja őket. Mikor találkozol vele nagyon mély hangon azt mondja:’Szóval…Mi történt?’ A vele folytatott beszélgetések nagyon rövidek, és nagyon őszinték. Néha brutálisan őszinte. Ez a helyes kifejezés. Néha túl brutálisan őszinte tud lenni , néha igazságtalan.”- árulta el Jak Crawford a Racernek nyilatkozva.