A Ferrari abban reménykedik, hogy az idei versenygéppel már felvehetik a versenyt a Red Bull-al. Az autó nevét most nyilvánosságra
hozták.

A Ferrari megerősítette, hogy az idei Forma-1-es szezonban az autó kódja és neve az SF-24 lesz. Az olasz csapat abban reménykedik, hogy idén felvehetik a versenyt a Red Bull-al és harcba szállhatnak a bajnoki címért. A Red Bull tavaly 22 versenyből 21-et megnyert. Egyetlen egy futamot nem tudtak behúzni. Carlos Sainz nyert Szingapúrban.

Annak ellenére, hogy a Ferrari volt az egyetlen nem Red Bull csapat, amely futamot nyert az elmúlt szezonban, a Ferrari a harmadik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot a Mercedes mögött. A Ferrari február 13-án mutatja be az SF-24-et. A névben szereplő „SF” a Scuderia Ferrarit jelenti, és a 2015-ös szezon óta jelen van az autó nevében. A 2022-es szezon volt kivétel, hiszen ekkor az autó neve F1-75 volt. A vállalat 75. születésnapját ünnepelte.

A Ferrari meghosszabbította Charles Leclerc szerződését. Carlos Sainz szerződése is lejár. A spanyol sorsa kulcsfontosságú lehet a pilótapiacon.