Max Verstappen az előző szezonban 26 évesen megszerezte harmadik világbajnoki címét. Évek óta összehasonlítják a Forma-1 legjobb versenyzőivel. Milyen volt Lewis Hamilton és Michael Schumcher 26 évesen?

Max Verstappen rekordot döntött tavaly. 22 versenyből 19-et megnyert. Statisztikailag a legdominánsabb évet tudhatja maga mögött. A holland zsinórban 10 győzelmet aratott. Így hamar megszerezte harmadik világbajnoki sikerét. 26 évesen csak Sebastian Vettel tudott négy bajnoki címet szerezni. Bár Verstappen 16-tal több futamot nyert, mint a német.

Michael Schumacher és Lewis Hamilton, akik a hét címet szereztek meg sem közelítik Verstappen statisztikáit. Mindkét pilótának akkoriban csak egy világbajnoki címe volt. Igaz, hogy Verstappen nagyon fiatalon debütált az F1-ben. A kérdés tehát most az, hogy Verstappen mire lesz képes a következő években. A Red Bull-lal kötött szerződése 2028-ig szól.

2026-ig nem változnak a szabályok. Így nem kizárt, hogy még két címet szerez a holland pilóta. De mi lesz a szabály változása után? Verstappen továbbra is motivált marad, hogy továbbra is a legmagasabb szinten teljesítsen? Vannak a sportban dolgok, ami neki sem tetszik. Különösen a sprint futamokat kritizálta, aminek gyakran változtatták a menetrendjét. Dicséret illeti az elért eredményeit. Nézzük meg az alábbi táblázatot, mely összehasonlítja az F1 legendáival:

Teljesítmény Verstappen Schumacher Hamilton Senna Vettel
Világbajnoki címek 3 1 1 0 4
Győzelem 54 13 12 3 23
Pole 32 8 17 14 39
Futamon való részvétel 185 57 58 46 120