Fernando Alonso minden idők legtapasztaltabb F1-es pilótája. Tavaly nyolc alkalommal állhatott fel a pódiumra. A spanyol pilóta még nem szeretne egy jó ideig visszavonulni.

Fernando Alonso kijelentette, hogy nem áll szándékában a kanapéból nézni a Forma-1-et. A spanyol pilóta a szezon közepén tölti majd be a 43. életévét. 400. futama lehet a Katari Nagydíj. az Aston Martin pedig szeretné meghosszabbítani szerződését 2024 után is. 2023-ban a kétszeres világbajnok nyolc dobogós helyezést és negyedik lett az egyéni bajnokságban.

Az elmúlt években a Forma-1 megugrott növekedett és a népszerűbb lett. A következő szezonban rekordnak számító, 24 futamot rendeznek majd. A Spanyol Nagydíj pedig szintén Madridba költözik 2026-ban. Az sem kizárt, hogy két spanyol helyszínen láthatunk F1-es futamot.

Alonso 2018 végén távozott az F1-ből, miután kiábrándultnak érezte magát. 2021-ben visszatért. Az Alpine csapattal állhatott rajthoz. 2023-ban az Aston Martin-hoz szerződött. Alig várja a folytatást és esze ágában sincs visszavonulni.

„Úgy gondoltam, hogy az F1-be való visszatérésem vezetési szinten jó volt, mert elvesztegetettnek éreztem az otthonlétet. Az F1-ben akartam lenni. 2023 egyfajta igazolás volt, 2024-ben és 2025-ben pedig erőt, vágyat, energiát és optimizmust érzek az iránt, hogy maradjak. Az eredmények mindig kicsit tőled és a riválisaidtól függenek. Soha nem ígérheted meg, hogy itt vagy ott végzel. Erőt érzek arra is, hogy tovább fejlődjünk a csapattal. Ez jót tesz a motorsportnak, mert az F1 évről évre egyre népszerűbb. Egyre több fiatal követi a sportot, tele vannak a pályák. Egyre több a verseny és új országok szeretnének csatlakozni az F1-hez. Úgy tűnik, minden olyan, mint egy hullámvasút. Nem akarok ebből kimaradni és kanapéból nézni az F1-et. Nem tudom, hogy 2024 lesz-e olyan jó, mint a 2023-as év volt. Azt tudom, hogy a csapat motivált, és éhes a győzelemre.”- árulta el Fernando Alonso.