Hamilton sokkoló F1-es lépéssel csatlakozik a Ferrarihoz. A hétszeres bajnok a szezon végén elhagyja a Mercedest. 2025-ben Charles Leclerc csapattársa lesz.

A Forma-1 történetének egyik legnagyobb pilótapiaci lépéseként Hamilton bejelentett, hogy a szezon végén elhagyja a Mercedest. Több éves szerződést kötött a Ferrarival. Charles Leclerc csapattársa lesz azok után, hogy a monacói nem rég hosszabbított az olasz csapattal.

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, és hat világbajnoki címet nyert a brackley-i alakulattal, így futamgyőzelmei száma 103-ra nőtt. A Mercedes nem tudott versenyképes autót adni Hamilton-nak. 2022-ben és 2023-ban egy futamot sem nyert. Hamilton így nyilatkozott:

„Csodálatos 11 évem volt ezzel a csapattal, és nagyon büszke vagyok arra, amit együtt értünk el” – magyarázta Hamilton.

„A Mercedes 13 éves korom óta az életem része. Ez egy olyan hely, ahol felnőttem, így a távozás melletti döntés volt az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznom. De itt az ideje, hogy megtegyem ezt a lépést, és izgatott vagyok, hogy új kihívás elé nézek. Örökké hálás leszek a Mercedes családom hihetetlen támogatásáért, különösen Toto barátságáért és vezetői szerepéért. 100%-ban elkötelezett vagyok amellett, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam ebben a szezonban, és hogy az utolsó évem az Ezüstnyilakkal emlékezetes legyen.”-árulta el Hamilton.

Ez után a Mercedes is bejelentést tett. Megerősítették a brit távozását. A Ferrari a következőz tette közzé: „A Scuderia Ferrari örömmel jelenti be, hogy Lewis Hamilton 2025-ben több évre szóló szerződéssel csatlakozik a csapathoz.”

A 39 éves pilóta csak néhány hónapja írt alá kétéves hosszabbítást a Mercedesszel, de most úgy tűnik, hogy a második év csak opció volt. Sainz a szezon végén megválik az olasz csapatból. Ideivel együtt 4 évet volt az olasz csapatban. A Ferrari a tavalyi F1-es kampányt a harmadik helyen zárta.

Sainz búcsúzott: „A mai hírek után közös útjaim a Scuderia Ferrarival 2024 végével elválnak. Még egy hosszú szezon van előttünk, és ahogy mindig, a legjobbamat fogom nyújtani a csapat és a tifosi számára. A jövőmet illető hírekről a megfelelő időpontban bejelentés fog érkezni.”-búcsúzott Sainz.