Lando Norris még mindig nem szerzett egy győzelmet sem az F1-ben. Egy szokatlan rekordot dönthet meg azzal, ha idén futamot nyer. Melyik ez a rekord?

Lando Norris a Forma-1 rajtrácsának egyik legerősebb versenyzőjévé nőtte ki magát, de a McLaren pilótája még mindig első futamgyőzelmére vár. A legnagyobb esélye a 2021-es Orosz Nagydíjon volt. Néhány körrel a vége előtt elkezdett esni az eső és a Mclaren úgy döntött, már nem cserélnek kereket. Rossz döntésnek bizonyult. A pálya felülete túl nedves lett ahhoz, hogy a slick abroncsokkal Norris az első helyen befejezhesse a futamot. Lewis Hamilton az eső gumikkal utolérte és megelőzte Norris-t, aki végül csak a hetedik helyen zárta az akkori Orosz Nagydíjat.

2023-ben elég jó évet zárhatott a Mclaren. Többször dobogóra állhattak azok után, hogy a szezont nagyon rosszul kezdték. A szezon végére Norris 13 dobogós helyezést tudhat magáénak. Nick Heidfeld és Norris több dobogós helyet szereztek, de győzelmet nem. Ezt a negatív rekordot adhatná át a múltnak, ha nyerne egy futamot.

Sofőr F1-es dobogók győzelem nélkül
1. Nick Heidfeld 13
1. Lando Norris 13
3. Stefan Johansson 12
4. Chris Amon 11
5. Romain Grosjean 10

Kevés az olyan F1-es szurkolók, aki azt mondja, hogy Norris nem fog soha futamot nyerni F1-es karrierje alatt. A brit pilóta a napokban újította meg a szerződését a Mclaren-el. Az következő években haladni szeretnének a bajnoki cím megszerzése felé. Norris korábban azt állította, hogy valószínűleg 2025 lesz a legkorábbi időpont, amikor a McLaren képes lesz erre. Ha a következő szezont úgy kezdi, mint a 2023-ast zárták, akkor nagyon sokszor láthatjuk Norris-t a pódiumon.

Minden bizonnyal idén is a Red Bull lesz a favorit és a domináns csapat. Max Verstappent pedig nehéz lesz legyőzni. Ha Norris újabb három dobogós helyet szerez, de győzelmet nem, akkor új rekordot állít fel a Grand Prix győzelme előtt elért legtöbb dobogó tekintetében. A rekordon jelenleg négy pilóta osztozik. Köztük van Mika Hakkinen is.

Sofőr Dobogós helyezés első győzelem előtt
1. Eddie Irvine 15
1. Mika Hakkinen 15
1. Jean Alesi 15
1. Patrick Depailler 15
5. Jenson Button 13
5. Richie Ginther 13
5. Lando Norris* 13*
8. Rubens Barrichello 12
9. Carlos Sainz 11
9. Valtteri Bottas 11