Soha nem mondhatjuk azt, hogy korai lenne a jövőbe tekinteni. A pilóta piac tavaly nem volt olyan élénk, mint most. Lassan, de mindenki aláírja a 2025-ös szerződését.

Jelenleg mindössze hét pilótának van szerződése a 2025-ös szezonra. 13 hely kiadó még a 2025-ös rajrácson. A Red Bull-nál Max Verstappen szerződése 2028 év végéig szól. Sergio Perez jövője idén dőlhet el. Ha jól teljesít, akkor talán a Red Bull is meghosszabbítja a szerződését. Perez-ek igyekeznie kell, mert sokan ülnének a helyére.

A Mercedes ugyanakkor megerősítette, hogy George Russell 2025 végéig a csapatnál marad. Hamilton az év végén távozik a német gyártótól. A Ferrarihoz szerződött. Egy hely kiadóvá vállt a Mercedesnél. A Ferrarinál Charles Leclerc több éves szerződést írt alá. Hamilton érkezésével új csapattársat is kap. A garázs másik oldalán Carlos Sainz törekvése az volt, hogy meghosszabbítsa a szerződését, de ez nem sikerült. Sainz-nak új helyet kell keresnie.

Az Aston Martin-nál Fernando Alonso szerződése az Aston Martinnal 2024 végén jár le, a spanyol pedig a 2023-as szezon elején csatlakozott. Mindkét fél szeretne hosszabbítani. Ami Lance Strollt illeti, úgy tűnik, hogy szerződése folyamatosan megújulhat, hiszen édesapja a tulajdonos. Nem számítunk arra, hogy csapatot vált.

A Mclaren-nél Lando Norris is meghosszabbított a szerződését. Oscar Piastri is marad a wokingi csapatnál. 2026 év végéig számíthatunk erre. Az Alpine csapatnál már érdekes a helyzet. Esteban Ocon és Pierre Gasly szerződése az év végén jár le. Gasly esetében lehetőség van a szerződésében arra, hogy további egy évvel meghosszabbítsa szerződését a csapattal.

Williams csapatnál Albon és Logan Sargeant szerződése az év végén jár le. Nagy kérdés, hogy milyen pilótákkal vág neki a 2025-ös évnek a brit csapat. A Haas megújította Nico Hulkenberg és Kevin Magnussen szerződését a 2024-es Forma-1-es szezonra. Az amerikai csapat új csapatfőnököt kapott. Elválik, hogy mire lesznek idén képesek és maradhatnak-e a pilóták.

Valtteri Bottas 2021-ben csatlakozott az Alfa Romeóhoz egy hosszú távú szerződéssel. A finn és csapattársa, Zhou Guanyu szerzőse is lejár. A tárgyalások még mindig folynak. Bottas szívesen maradna. Idén új nevet kapott az istálló. A Red Bull második csapata, a Visa Cash App RB továbbra is a tehetségek futószalagjaként szolgál majd. Idén Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda ülhet az autóikba. A 2025-ös pilóta felállásuk még nem sikert.