Carlos Sainz 2024 után távozik a Ferraritól – de van új ülése? Milyen lehetőségei vannak a spanyol pilótának? A hírek szerint több opció közül is választhat.

Csütörtökön jelentek meg először a pletykák, miszerint Hamilton 2025-től csatlakozhat a Ferrarihoz. Sokan talán csak pletykának találták. John Elkann, a Ferrari elnöke már régóta szeretné szerződtetni a hétszeres bajnokot. Sainz négy év után távozik Maranelloból. Jövője kérdésessé vált. A kétszeres futamgyőztes csatlakozhat az Audi projekthez. Legalábbis a hírek erről szólnak.

„”A Scuderia Ferrari és jómagam útjai 2024 év végén elválnak.”- írta Sainz a közösségi médiában közzétett közleményében. Még egy hosszú szezon áll előttünk, és mint mindig, most is a legjobbat fogom adni. Ezzel tartozom a csapatnak és a Tifosi-nak szerte a világon. A jövőmmel kapcsolatos híreket időben közölni fogom.” Sainz édesapja a következőket mondta:

„Az Audi szerint egy jó lehetőség lenne. Nagyon jól tudom, milyen komolyan vesznek minden projektet, és nagyon jól tudom, mit takar a német mentalitás az autózás világában. Minden előnyével és hátrányával. Egy olyan Volkswagen-csoport, mint az Audi, tiszteletre méltó. Mindannyian tudjuk, hogy az F1 egy kicsit különleges világ, de nagyon tisztelem az Audit.”- árulta el Carlos Sainz édesapja.