Toto Wolff és Lewis Hamilton nagyon tisztelik egymást. Barátként tekintenek egymásra. A Mercedes csapatfőnöke reagált Hamilton távozására.

A Mercedes Forma-1 vezérigazgatója és csapatfőnöke, Toto Wolff reagált Lewis Hamilton azon döntésére, hogy kilép a csapatból. Még el sem kezdődött a szezon, de már is felkavarodott az állóvíz. Hamitlon, aki köztudottan szereti a Mercedest, az év végén távozik és 2025-ban a Ferrari versenyzője lesz. A 39 éves versenyző hét F1-es bajnoki címéből hatot a Mercedesszel nyert meg. statisztikailag a sportág történetének legsikeresebb pilótája lett Mercedes színekben.

Hamilton tavaly kétéves hosszabbítást írt alá a Mercedesszel, de a második szezon tartalmazott egy opciót, amelynek aktiválása mellett döntött. A hétszeres világbajnok nagyon jó barátságot alakított ki Toto Wolff-al. A Mercedes csapatfőnöke szerint ez a barátság a jövőben is meg fog maradni.

„A csapat-pilóta párosítást tekintve Lewisszal való kapcsolatunk a legsikeresebbé vált. Erre büszkén tekinthetünk vissza; Lewis mindig is fontos része lesz a Mercedes motorsport történetének. Tudtuk azonban, hogy a partnerségünk valamikor természetes véget ér, és ez a nap most jött el. Elfogadjuk Lewis azon döntését, hogy új kihívást keres. A jövőre vonatkozó lehetőségeinket izgalmasan szemlélhetjük. Egyelőre azonban még egy szezonunk hátra van, és arra koncentrálunk, hogy erős évet zárjunk.”- árulta el Toto Wolff.