A Haas volt az első csapat, mely bemutatta a 2024-es versenygépét. A műszaki szakértő, Paolo Filisetti mélyen elemezte a VF-24-es kódjelű versenygépet.

A Haas pénteken mutatta be a 2024-es versenygépét. Az autó hagyományosnak tűnik, de ha jól megnézzük, akkor láthatjuk,.ó hogy a tavalyi Red Bull vonalakat követi. A Haas VF-24 hasonlít az RB19-re. Igaz, csak részben. Vannak olyan elemei is, ami a Ferrari megoldására összpontosított.

Az autó tengelytávja megegyezik a VF-23-mal, de a Ferrarihoz hasonlóan a sebességváltót is lerövidítették, ami lehetővé teszi a súlyeloszlás kismértékű megváltoztatását. A felfüggesztési elrendezések változatlanok maradtak, azaz az első tolórúd és a hátsó húzórúd, de a lengőkaros felvételi pontokat áthelyezték. Érdekes, hogy a motor légbeömlőjének most nincs háromszög keresztmetszete. A vízszintes kopoltyúk a Red Bullhoz és az Aston Martinhoz hasonló módon vannak elhelyezve a motorburkolat alján, míg a hátsó hőlevegős szellőző elég nagy.

Elég hagyományosnak tűnik. Érdemes lesz figyelni a Haas-t. Kíváncsian várjuk, hogy ha pályára viszik, akkor hogyan fog működni az autó teljes aerokoncepciója, az egyensúlya és a leszorítóereje. Hamarosan kiderül.