Melyik csapathoz szerződhet Carlos Sainz azután, hogy Lewis Hamilton-t szerződtette a Ferrari 2025-re? A spanyol pilótának talán több lehetőség is kínálkozik.

Két olyan lehetőség is lehet Sainz számára, amibe talán 2025-ben kapaszkodhat. az egyik a logikus választás lenne. Az egyik lehetősége az lenne, ha felkeresné a Mercedes-t és Hamilton megüresedett helyére pályázna. A Mercedesnek kell egy sofőr, Sainznak egy ülés. Viszont a két fél között soha nem volt kapcsolat. Így nem látunk erre sok esélyt.

Sainz szeretne figyelmet kapni. A Mercedesnél erre nem sok esélye lenne, mivel George Russell mindent elkövet, hogy ő legyen a németek első számú versenyzője. Nem lenne a legbölcsebb ötlet egy olyan versenyzőt behozni, aki pontosan ugyanezt akarja elérni. Viszont Sainz-nak van egy jó ajánlólevele az Audinál.

Az Audi 2026-ig nem lép be az F1-be, de következő két szezonban fokozza szerepvállalását a Stake csapatban, hogy felkészüljön a ’26-os támadásra. Valószínűtlen, hogy Valtteri Bottas vagy Zhou Guanyu Audi gyári sofőrje lesz. Senkinek sem tenne jót, ha Sainz 2026-ban érkezne meg az Audi csapathoz. Carlos Sainz Sr a közelmúltban azt mondta, az Audi Dakar-győzelme után, hogy fiával beszél az Audi szélesebb körű motorsport-programjairól, beleértve az F1-et is.

Amióta az Audi bejelentette, hogy 2022 közepén beszáll az F1-be, Sainz neve folyamatosan felmerül. Nem lenne meglepő, ha jövőre a Stake csapatban versenyezne. Nem lenne rajta nyomás és felkészülne a 2026-os évre.