A RacingNews365.com szakoldal arra kérte olvasóit, hogy szavazzanak arra a pilótára, aki a legesélyesebb Lewis Hamilton helyére. Alex Albon volt az, aki a legtöbb szavazatot kapta.

A hétszeres világbajnok a következő szezon végén távozik az Ezüst Nyilaktól. Egy szezonja még hátra van a Mercedesszel, de már most sokan azt találgatják, ki lehet az utódja. A sokkoló lépés után a a RacingNews365.com arra kérte olvasóit, hogy szavazzanak. Ki lehet Hamilton utódja? A szavazatok elsöprő többségét Alex Albon kapta.

A thai-brit lenyűgöző formában van. Két évvel ezelőtt visszatért a rajtrácsra. Kulcsszereplőként emlegetik a pilótaátigazolási piacon. Bár a Red Bull is opció lehet nála. Albon a szavazatok 29,8 százalékát szerezte meg. A második helyen végzett a szavazáson az Aston Martin pilótája, Fernando Alonso, aki 24,28 százalékot kapott.

A spanyol megelőzte honfitársát, Carlos Sainzot, akinek új helyet kell keresnie. Az ő helyére érkezik majd Lewis Hamilton. Sainz minden bizonnyal az Audit fog kikötni. Sainz a szavazatok 19,02 százalékát szerezte meg. Andrea Kimi Antonellinek egy remek újonc F2-szezonra lesz szüksége ahhoz, hogy a Mercedes jövőre szerződtethesse. Ő a szavazatok 8,76 százalék kapta. Esteban Ocon volt az, akit a legesélytelenebbnek tartottak az olvasók. A francia pilóta 3,59 százalékot tudott megszerezni.

Érdekes módon 14,54 százalék arra szavazott, hogy más kaphat lehetőséget. Az olvasók szerint Oscar Piastri és Pierre Gasly is felkerülhet az esélyesek listájára. Előbbinek azonban szünetre lenne szüksége a McLaren szerződésében, miután tavaly szeptemberben meghosszabbították.