Charles Leclerc tekintélyes új csapattársat kap 2025-ben. Lewis Hamilton csatlakozik a csapathoz – de a monacói pilótának nincs oka félni. Vajon miért?

Hol lesz Lewis Hamilton és Charles Leclerc a Ferrari minden idők legjobb versenyzői felállásának listáján? Papíron kétségtelenül egy örökös, és benne rejlik a lehetőség, hogy a Ferrari visszakerüljön a bajnokok falára. Az, hogy Leclerc-nek Hamilton mellett is bizonyítania kell, elsőre nehéznek tűnhet. Némi védelmet nyújt számára az a tény, hogy régóta a Ferrari aranygyermekeként tekintenek rá.

Leclerc sikerekkel teli utánpótlás-pályafutása során a junior programból táplálkozott, és mindössze egy szezon után került a Ferrarihoz. A csapaton belüli tekintélye csak nőtt, amikor Sebastian Vettel-t kezdte felülmúlni. Ezután a négyszeres világbajnok Aston Martinhoz távozott.

Leclerc 2025-ben egy másik Forma-1-es legendát tudhat maga mellett. Hamilton érkezik majd a Mercedestől. Ha a Ferrari egy ilyen kitüntetett pilótát szerez az egyre hosszabbodó nehéz időszak közepette, az lelkesedést vált ki a csapaton belül. Hamilton eredményei önmagukért beszélnek, hiszen még a Ferrari legendája, Michael Schumacher által beállított rekordok közül sokat megdöntött.

Leclercnek és Hamiltonnak is szembe kell néznie a saját kihívásaival. ez lehetőséget is kínál a fejlődésre. Leclerc, akit egyesek a rajtrács legjobb időmérős versenyzőjének tartanak, kemény ellenfele lehet Hamilton-nak. A monacói egy körös tempója nagyon jó. Noha számos erősségéről ismert, Hamilton ritkán követ el hibát. Leclerc annál többet. Leclercnek alkalmazkodnia kell Hamilton csapaton belüli státuszához, ami megkérdőjelezhetetlen lesz. Hamilton követeléseit tiszteletben tartják, miközben a Ferrari be akarja építeni a britt saját történelmébe.

A Ferrari Leclerc iránti folyamatos támogatását nem felejtik el egyhamar, mivel a duó erős hűségben áll egymás iránt. Csupán néhány héttel ezelőtt erősítették meg Leclerc hosszú távú elkötelezettségét a Ferrari mellett, és valószínű, hogy Hamilton esetleges távozásán túl is lesz még szerepe. Hamilton új szerződését „többéves” szerződésnek minősítik, a brit 40 éves lesz, amikor a Ferrari pilótafülkéje mögé kerül. Könnyen előfordulhat, hogy Hamilton megkötötte utolsó üzletét, mielőtt kiszállna az F1-ből.

A 26 éves pilótának nem kell aggódnia a saját pozíciója miatt – Hamilton érkezése több hasznot hoz a csapatnak. Ha megfelelően kijönnek egymással, akkor Leclerc sokat tanulhat Hamilton-tól.