Egy korábbi F1-es csapatmenedzser és újságíró szerint Alex Albon jövőre a Red Bull pilótája lehet. Sergio Perez szerződése lejár és a thai-brit pilóta lehet Max Verstappen új csapattársa.

A Red Bull még nem erősítette meg pilótafelállását 2025-re. Perez szerződése az év végén jár le. A mexikói pilóta tempója nem hasonlítható össze Max Verstappen-ével. A Red Bull pedig egyértelművé tette, hogy Perez 2024 év végig marad a csapatnál. Ha idén jobban teljesít, akkor talán a szerződését is meghosszabbítják.

Peter Windsor nem tudja elképzelni, hogy Alex Albon nemet mondana a Red Bullnak. A Williams egykori F1-es csapatmenedzsere és újságíró, Peter Windsor saját YouTube-csatornáján foglalkozott a témával. Mivel a Mercedesnek 2025-re van szabad ülése George Russell mellett, a nagy kérdőjel az, hogy ki költözhet Brackley-be Hamilton helyére. Abban a kérdésben, hogy Albon – aki a Mercedes-ügyfélcsapatnál, a Williamsnél versenyez – átmegy-e Russell mellé, Windsor azt mondta:

„Ez érdekes lenne. Mercedes motorral a Williams-nél jól teljesít. De ha jól értem, a Red Bull három évre szóló szerződést ajánlott neki. 2025-ben Max mellett versenyezhetne. Szerintem jövőre Max mellett fogod őt látni. Nem tudom elképzelni, hogy nemet mondana erre. Persze ez nem száz százalék. Valószínűleg 90 százalékban igaz, azt hiszem. Szóval, azt hiszem, egy nagyon jó autóban fogjuk őt látni, és valószínűleg most nyerni fog néhány nagydíjat. Alex Albon nagyon keményen dolgozott azért, hogy visszatérjen a Red Bullhoz. Gratulálok neki, hogy eddig eljutott és ezt felajánlották neki.”- árulta el Peter Windsor.

A Red Bull-hoz közeli források azt jelezték, hogy a Red Bull nem tett semmilyen ajánlatot Albon-nak. A közeli források szerint Albon marad a Williams-nél 2025 év végéig.