A Benetton és a Renault egykori főnöke kifejtette véleményét Lewis Hamilton ferraris szerződéséről. Szerinte a brit pilóta rosszul döntött.

Flavio Briatore úgy véli, hogy még „Batman” is küzdene azért, hogy a Ferrarival világbajnokságot nyerjen. Az autó nem lesz alkalmas erre. Február 1-jén jelentették be, hogy Hamilton 12 szezon után távozik a Mercedestől. Az év végén elhagyja a német csapatot. Több évre szóló szerződést ír alá a Ferrarival. Charles Leclerc csapattársa lesz.

Gyerekkori álmaként vált valóra. Legalábbis ezt mondta Lewis Hamilton. A brit pilóta a nyolcadik világbajnoki címet pirosban szeretné megszerezni. A Ferrarinak – akárcsak a Mercedesnek – óriási kihívással kell szembenéznie, hogy a szabályok visszaállításával 2026 előtt elkapja a Red Bullt. Tekintettel arra a hatalmas szakadékra, amelyet Christian Horner csapata nyitott meg 2023-ban. Bár a Ferrari a szezon során fejlődött és csak 3 ponttal maradt el a Mercedestől a konstruktőri bajnokságban. Briatore továbbra sem hisz abban, hogy Hamilton bajnok lehet a Ferrarival.

„Nagyon meglepett, hogy Hamilton a Ferrarihoz igazolt – biztos megvolt az oka. Az egyetlen dolog, amit mondani lehet az az, hogy minden jót kívánok neki. Egyetértek a választással? Nem tudom, először is rendbe kell hozni az autót, Batman is bekerülhet a csapatba, de ha az autó nem versenyképes, akkor a pilóta nem tud mit tenni. Fontos az, hogy a gép működjön. Számomra Leclerc és Sainz nagyon hasonlóak. A döntést azok hozták meg, akik napi szinten velük dolgoznak. Ha a Ferrari ezt választotta, az azt jelenti, hogy ez megfelelő számukra.”- árulta el Flavio Briatore.

Hamilton 40 éves lesz, amikor először versenyez a Scuderia-val. Annak ellenére, hogy korábban azt mondta, hogy nem fog versenyezni a 40-es éveiben. Alonso, Raikkönen és Michael Schumacher is versenyzett a 40-es éveiben. Alonso 43 éves a szezon közepén.