A Ferrari számára Lewis Hamilton szerződtetése több szinten is zseniális lépés volt. Hiszen a hétszeres világbajnok nemcsak sport fronton, hanem kereskedelmileg is komoly szerepet fog játszani a Scuderiában. Hamilton fizetéséről szóló jelentések azonban továbbra is rendkívül eltérőek.

Lewis Hamilton logikus, hogy sok pénzt fog keresni a Ferrarinál. A hétszeres világbajnok 40 évesen egy megálmodott és egyben merész átigazolást hajt végre. Hamilton számára óriási kihívás lesz világbajnoki címig vezetni a csapatot. Charles Leclercet is le kell győznie. Hamilton biztosan nem fog alacsonyabb fizetésért versenyezni.

Az olasz média általában jól tájékozott a Ferrari pilótáinak fizetését illetően, de jelenleg még mindig változóak a hírek arról, hogy mennyi lesz Hamilton fizetése. Beszélnek 50 és 100 millió dolláros fizetésről is. 2023-ban a Mercedesnél Hamilton 35 millió dolláros fix fizetést kapott. Ez nem tartalmazza a bónuszokat. Ez az összeg az új, kétéves szerződésével évi 45 millió dollárra nőtt.

Tekintettel a sport kihívásaira, a Ferrari által felajánlott fizetés jelentős lesz. Ha kereskedelmi szempontból nézzük Hamilton kiegészítését, meglehetősen könnyű arra a következtetésre jutni, hogy a Ferrarinak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia. A brit még mindig a legnépszerűbb és legismertebb pilóta a világon. Emellett nagyon koncentrál a divatra, beleértve Tommy Hilfigert a Mercedeshez, a Ferrari pedig újabb nagy lépést szeretne tenni ezen a téren.

A szerződése időtartamát illetően is van némi félreértés. A Ferrari csak annyit közölt, hogy több éves megállapodásról van szó. Olaszországban két-három éves szerződésről beszélnek, bár az is lehetséges, hogy egy úgynevezett 2+1-es konstrukcióról lehet szó. Ez azt jelentené, hogy Hamilton 2025-ben és 2026-ban a Ferrarinál fog vezetni, majd a két fél értékeli, és meglátja, akar-e élni egy opcióval a harmadik évre.