A Williams pilótája nem akarja feldobni a 2024-es szezont. a brit csapat tavaly hamar áttért a 2024-es autó fejlesztésére és feladták a 2023-as évet.

A Williams pilótája, Alex Albon azt mondta, hogy a tavalyi lendületet az ideire is átvinné. A konstruktőri bajnokság hetedik helye után nagy figyelem irányul arra, hogy idén a Williams képes-e tovább javítani. Rendszeresen tudnak-e a top tízben végezni? Ez majd elválik.

Tavaly Albon volt az, aki vitte a hátán a csapatot. Hétszer bejutott a Q3-ba a kvalifikáción, és a Holland Nagydíj rajtrácsán a negyedik helyet szerezte meg.

„Van néhány dolog, személyesen szólva, szeretnék javítani ebben az évben. Úgy gondolom, hogy minden versenyző tud és képes hova fejlődni. A csapat szempontjából még várnunk kell. Meglátjuk hol tartunk. Úgy érzem, minden csapat nagy lépést fog tenni. Mindenki a számokról beszél, és arról, hogy hány pontot szerzett, és mennyivel gyorsabbak. Így sok minden összehasonlítható, de majd meglátjuk. Jó munkát végeztünk, de nem akarunk túl korán óriási jóslatokba bocsátkozni. A tavalyi év trükkös volt. Annyira a bajnokságra koncentráltunk. A hetedik helyet meg akartuk szerezni. Egy idő után szinte csak az FW46-os autóra kezdtünk koncentrálni. Van néhány rendes szimulátor pilóta is, akik minden alkalommal remek munkát végeztek. Karácsony óta dolgozunk. Jó volt látni, hogy az autó felépül és haladunk előre.”- árulta el Alex Albon.