Az FIA egy közleményben tudatta, hogy milyen változtatásokat szavazott meg az F1-es bizottság. Ezt még jóvá kell hagynia a Motorsport Világtanácsának is.

Idén hat helyszín adhat otthont sprint hétvégének. Pár nappal a bahreini teszt előtt több szabály is változhat. A Motorsport Világtanácsának ezt meg el kell fogadnia. Jóvá kell hagynia. A sprinthétvégéken a pénteki napon az FP1-et és a sprint időmérőjét rendezhetik meg. Szombaton marad egy időmérő és a sprint futam. A fő futam vasárnap lesz. A változtatásokra azt követően kerülhet sor, hogy tavaly sok panasz érkezett a parc fermé szabályokra, hiszen a csapatoknak már a pénteki egyetlen szabadedzés után dönteniük kellett a beállításaikról.

Emellett a büntetés nélkül felhasználható motorok száma 3-ról 4-re nő 2024-re és 2025-re, míg a DRS használatára vonatkozó szabály engedékenyebbé válik. Eddig két teljes kört kellett megtenni a rajtot vagy a Safety Caros újraindítást követően a DRS használata előtt. Ez változik. Most már csak 1 teljes kört kell várni erre.