A finn nem hajlandó bezárni az ajtó a Mercedes előtt. Korábbi csapattársa, Lewis Hamilton helyére érkezhetne a német csapathoz. Bár ragaszkodott hozzá, hogy továbbra is a Stake Sauberre összpontosít.

A Stake Sauber pilótája, Valtteri Bottas nem zárja ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a Mercedeshez. Természetesen ez még csak felételezés. Kitartott jelenlegi csapata mellett. A finn pilóta a Stake Sauber csapatra összpontosít. Bottas öt szezont töltött a Mercedesnél. Hamilton döntéséről beszélt. Természetesen megkérdezték tőle, hogy visszatérne-e a Mercedeshez.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik, de örülök neki, mert jót tesz neki. Úgy gondolom, hogy ez egy nagy kihívás, biztos vagyok benne, hogy ez nagy motivációt jelent számára, hogy a Ferrarival bajnok legyen. Szóval ez nagyon klassz. Ez minden bizonnyal beindítja a pilótapiac mozgását is. Ez jó a sportnak és a versenyzőknek is. A bejelentés előtt Brackleyben voltam ( a Mercedes gyára is itt található). Nem a Mercedes gyárában. Más dolgom volt. Még nem beszéltünk telefonon Totoval. Visszamennék-e? Igen… Nyilván az Audi projekt a prioritásom és erre koncentrálok. Ha nem újítanák meg a szerződésem, akkor nincs olyan csapat, ahova nem mennék.”- árulta el Valtteri Bottas.