Carlos Sainz a következő szezon végén távozik a Ferraritól. Helyét Lewis Hamilton veszi majd át. A spanyol pilóta kifejtette véleményét a kialakult helyzetről.

A Ferrari a múlt héten jelentette be, hogy Hamilton 2025-ben csatlakozik a csapathoz. Sainz helyét veszi majd át. A 2024-es szezonnal együtt 4 évet tölthetett el a Ferrari csapattal. Sainz F1-es szerződése a 2024-es kampány végén járt le, és korábban arról beszélt, hogy szeretné, ha jövőjét még a szezon kezdete előtt megerősítenék. A Sky Sportsnak nyilatkozva Sainz kijelentette, hogy a Ferrarinál töltött utolsó szezonjában a lehető legjobban szeretne teljesíteni.

„Jól vagyok, nyugodt vagyok, a jövőért dolgozunk. Mindenekelőtt azért, ami előttünk áll. Ez egy nagyon fontos év, az utolsó évem a csapattal. A lehető legjobbat szeretném nyújtani. Azért edzek, hogy a lehető legjobban felkészüljek, és mindent beleadjak.”- árulta el Carlos Sainz. Néhány héttel Hamilton bejelentése előtt a Ferrari megerősítette, hogy hosszú távú megállapodást kötött Charles Leclerccel.
Annak ellenére, hogy kikerült a csapat jövőbeli terveiből, Sainz kijelentette, nem lett feszült.

„Nem, nem okozott csalódást – mondta. „Tudom zajlott a háttérben. Több dolgot tudtam, és a csapattal együtt felkészültem a jövőbeli változásokra. Ahogy azonban már mondtam, nem akarok másra gondolni. Szeretnék nagyon jól teljesíteni. Mindent megadni a Ferrarinak ebben a szezonban. Utolsó évem itt, ami nem a legideálisabb, de ha Bahreinben felveszem a sisakot, biztos lehetsz benne, hogy mindent beleadok. Ha lehetőség nyílik arra, hogy bajnok legyek, akkor igyekszem élni vele.”- zárta Carlos Sainz.