Az enstone-i csapat csatlakozott a Haashoz, a Williamshez és a Stake Sauberhez. Szerdán délután bemutatták a 2024-es versenygépüket. A csapat enstone-i bázisán hullt le a lepel az Alpine új autójáról.

Több szempontból is egy új kezdet a 2024-es év az Alpine számára. A szerdai bemutatón nemcsak az F1-es autót mutatták be. A WEC-ben szereplő A424-es modelljüket is leleplezték. Elsőként a hiperautóról hullt le a lepel, amelynek egyikét Mick Schumacher fogja vezetni. Bruno Famin csapatvezető kiemelte, a lepel alatt már a tényleges idei autójuk lapult, és az valóban minden ízében megújult. Matt Harman technikai igazgató az idei változásokat részletezve elmondta, újragondolták az első szárnyuk filozófiáját, a hatékonysági problémákra reagálva áttervezték a hátsó szárnyukat, változtattak a kocsitest formáján, de a borítás alatt is, például az ERS hátrébb tolásával. Esteban Ocon idén már az ötödik szezonját kezdi meg az enstone-i csapattal, miközben az első F1-es kilométereit is velük teljesítette annak idején. Tavaly egy dobogós helyezés jutott neki Monacóban. A francia pilóta a következőket mondta:

„Elképesztő, hogy folytathatom a munkát a csapattal és a márkával. Már igen régóta velük vagyok. Egyesek szerint kisebb is voltam akkor. Tizennyolc évesen kezdtem velük. Alig várom, hogy kezdjünk. A célom? Mindig kihozni a maximumot, és folyamatosan fejlődni. Úgy akarom zárni az évet, hogy semmit sem bánok, és mindent megtettem.”- árulta el Esteban Ocon.

Pierre Gasly tavaly Zandvoortban ugyan megszerezte az első dobogóját az Alpine színeiben, de a francia pilóta idén még többet szeretne elérni. Gasly szerdán születésnapját is ünnepelhette. A bemutatón a következőket mondta: „Ez a létező legjobb szülinapi ajándék! Sokat dolgoztunk rajta a fiúkkal. Két hét múlva először tesztelünk vele Bahreinben, és nagyon izgatott vagyok” – mondta Gasly. „Intenzív szezon lesz, de felkészültünk rá. Igazán jól érzem magam, sokkal felkészültebb vagyok, mint egy éve ilyenkor. Több trófeát akarok, mint tavaly. Sok munka vár ránk. Merészek voltunk, de több van bennünk, ezt ki kell aknáznunk. Szeretnénk az élen látni a csapatot, és ezért fogok dolgozni.”- árulta el a francia pilóta.

Mi a helyzet a szerződésekkel? Bruno Famin jelezte, már elkezdték a tárgyalásokat versenyzőikkel, némileg viccesen megjegyezve, hogy nem várták meg ezzel a múlt hét nagy bombahírét, vagyis Lewis Hamilton átigazolását. Charles Leclerc, majd Lando Norris is hosszabbított. Úgy tűnt, hogy nem lesz nagy változás a pilótapiacon. Lewis Hamiton viszont erre rácáfolt azzal, hogy 2025-ben elhagyja a Mercedest és a Ferrari versenyzője lesz. Az Alpine magához akarja láncolni versenyzőiket, mielőtt szóba hozták őket a Mercedesszel. Az ok egyszerű, mindkettejükkel elégedettek.