Az F1 világát hétfőn újabb hír sokkolta. A Red Bull független vizsgálatot rendelt el. Christian Horner csapatfőnök valamit elkövethetett, amiért belső vizsgálatot indítottak és az állásába is kerülhet.

Kedd délután a De Telegraaf és az F1 Insider német kiadvány a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel kapcsolatos vizsgálatról írt. A Red Bull anyavállalat úgy döntött, hogy külső ügyvéd felfogadásával vizsgálja a felmerült vádakat. Pénteken találkozik a két fél. Az esetről eddig is ezt mondták és írták.

„A helyzetet komolyan vesszük. A vizsgálatot a lehető leghamarabb befejezzük. Jelenleg ezért nem lenne helyénvaló érdemben bármit is mondani.”- írta a Red Bull csapat. Mit mond maga Horner? Christian Horner még nem nyilatkozott érdemben az üggyel kapcsolatban, csak annyit mondott a De Telegraafnak , hogy cáfolja a vádakat.

A német és a brit médiában azt írják, hogy Horner időközben saját ügyvédekből és jogászokból álló emberek segítségét kérte. Majd kiderül, mit tanácsolnak neki. Egyelőre hírzárlat van. Egy biztos. Pénteken, azaz ma találkoznak a felek és megbeszélik mi legyen Christian Horner jövőjével.

Ki dönt? A Red Bull Racingnél Horner a csapatfőnök és egyben vezérigazgató is. Nincs senki, aki felette állna. Az F1-es csapat azonban a Red Bull GmbH anyavállalatának tulajdonában van. Ott van Mark Mateschitz, a néhai Dietrich Mateschitz fia, a Red Bull két alapítója közül az egyik. Ő a Red Bull részvényeinek 49%-a. A részvények másik 51%-át Thai Chalerm Yoovidhya, a néhai Vorayuth Yoovidhya fia, a Red Bull másik alapítója birtokolja. Tehát papíron ő dönti el, hogy mi legyen. Köztudott, hogy szoros kapcsolatban áll Hornerrel. egy biztos. Horner nem fog lemondani, mert a hírek szerint felszólították erre is. Visszautasította. Horner nem akar lemondani.