Valtteri Bottas foglalkozott azokkal a közelmúltbeli pletykákkal, miszerint az Audi mégsem lép be az F1-be. Egyes hírek szerint a német gyártóm meggondolta magát. Ez nem igaz.

Tavaly év végén jelentek meg hírek arról, hogy az Audi a hálózathoz való csatlakozási terveinek leállítását fontolgatja. A német gyártó jelenleg átveszi a Sauber tulajdonában lévő csapatot, amely jelenleg Stake néven működik. A médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva Bottas kijelentette, hogy az Audi továbbra is elkötelezett amellett, hogy 2026-ban csatlakozzon az F1-hez.

„Azt hiszem, ezek csak pletykák. Én nem hallottam ilyesmiről. Még mindig teljes mértékben elkötelezettek a jövő iránt.”- árulta el Valttieri Bottas. Az Audi pilótáinak felállása még mindig kérdéses. Mely pilótákkal állnak majd rajthoz? Még nem lehet biztosat mondani. Találgatások láttak napvilágot. Bottas is kifejezte érdeklődését a csapatban való versenyzés iránt, de elismerte, hogy a Mercedes előtt is nyitva hagyta az ajtót. A finn arra számít, hogy a Sauber és az Audi közötti együttműködés erősödni fog az elkövetkező hónapokban.ű

„Úgy gondolom, hogy az együttműködés hamarosan elkezdődik. Így gondolom, mivel az Audi is versenyképes szeretne lenni. A Saubernek és az Audinak együtt kell működnie, de mindez a színfalak mögött zajlik. Pilótaként bármilyen megbeszélés vagy dolog történik is a színfalak mögött, nem mindig vagyunk tisztában ezekkel a dolgokkal. De a dolgok most kezdenek felpörögni.”- árulta el a finn pilóta.