Daniel Ricciardo idén még biztosan nem ülhet be a Red Bull versenygépébe. Az ausztrál pilóta ehelyett teljes mértékben a Visa Cash App RB újjáépítésére összpontosít.

Az ausztrál pilóta potenciálisan visszatérhet korábbi csapatához. Az ausztrál pilóta a 2018-as szezon végén távozott a Red Bull-tól. A Renault csapattal folytatta karrierjét. Jelenleg az Alpine néven ismerhetjük őket. Ricciardo azonban a 2023-as kampány előtt visszatért a Milton Keynes-i csapathoz, mint tartalékos pilóta.

Miután hat hónapig marketing- és szimulátormunkát végzett az osztrákoknál. A 34 éves pilóta az AlphaTauri [jelenleg RB] rajtrácsában találta magát, mivel a Brit Nagydíjat követően Nyck de Vries helyettesének választották. Míg Ricciardo a szezon második felében több futamot kihagyott a zandvoorti FP2-es balesetét követően. Az ausztrál leget tett ahhoz, hogy állandó helyet kapjon a 2024-es rajtrácson. Tapasztalata felbecsülhetetlen az újramárkázott csapat számára, és nagyon élvezi a velük való együttműködést.

Ricciardo egyike azoknak a pilótáknak, akiket Sergio Perez Red Bull ülésére pályáznak. A mexikói szerződése idén lejár. Ha a Red Bull helyet ajánlana Ricciardónak 2025-re, az F1-es pályafutása mesebeli befejezése lenne. Ricciardo jelenleg nem ezen gondolkodik. A Visa csapatra koncentrál.

„Nem szeretnék túl a jövőbe tekinteni. Nagyon koncentrálnom kell. Nyilvánvalóan, ha nem megy jól, akkor nagyon gyorsan kikerülhetek innen. Úgyhogy soha többé nem akarok nagyon a jövőre fókuszálni. Úgy gondolom, hogy a tapasztalat birtokában. Visszatérve a sportba, határozottan megértem, mit tesz a tapasztalat. Természetesen a köridők és a teljesítmény mindig is az első helyen állt. A tapasztalat, különösen most egy ilyen csapatnál jól jön. Megpróbálunk felépíteni valamit. A tapasztalat nagyon fontos szerepet játszik, és megvan a maga értéke. Úgy gondolom, hogy amikor a csapat képes rám támaszkodni dolgokban, és az információim segítenek nekik, az is jó érzés, tudod, mint amikor együttműködsz. Szóval, amikor csak lehet, használom a tapasztalataimat.”- árulta el Daniel Ricciardo.