Alex Albon szeretné, ha a Williams közelebb kerülne az Alpine-hoz, valamit az első öt csapathoz. Az előző szezonban a hetedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban.

A 2023-as év nagyrészt pozitív év volt a Williams számára, mivel elmozdultak a tabella utolsó helyéről. Ez éles ellentétben állt 2022-vel, ahol a grove-i csapat némi különbséggel a 10. helyen végzett. Williams 20 ponttal több pontot szerzett az előző szezonban, mint az azt megelőző évben.

James Vowles elhagyta a Mercedest és a Williams csapatfőnöke lett. Úgy tűnik, hogy kezd magára találni a brit istálló. Vowles keményen dolgozik azon, hogy a történelmi csapat versenyképesebb legyen. Albon tavaly több alkalommal is bejutott a Q3-ba. Így a Mercedes és a Red Bull is érdeklődött iránta. Albon még a 2024-es évre koncentrál. Új célokat tűzött ki.

„Tavaly a hetedik helyen végeztünk. A lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból. Magunk mögött tartottuk a Haas-t és az AlphaTauri-t is. Ha a 6-hoz és a 5 közötti különbséget nézzük, még mindig elég nagy a szakadék. Látható, hogy mennyivel maradtunk el az Alpine-tól, vagy az előttük végző Aston Martin-tól. Szeretnék az Alpine-al küzdeni és a top csapatokkal is. Meglátjuk, hogyan alakul, mert ahogy mondtam, a hetedik helyen zártunk. Valójában elég nagy a lemaradásunk a hatodik helyhez képest. Még mindig zárnunk kell, és meg kell próbálnunk felvenni velük a versenyt.”- jelentette ki Alex Albon, akinek végső célja, hogy dobogós helyezéseket és győzelmeket szerezzen a Williamsnek , bár elfogadja, hogy ez 2024-ben ez még nem reális cél.

„Dobogós helyezéseket és győzelmeket akarok harcolni. Reálisan azt gondolom, hogy idén nem leszünk ott. Ha rendszeresen pontot szereznénk, az nagyszerű lenne. Érdekel az is, hogy azokon a pályákon, ahol nem voltuk jók, most hol tartunk. Szóval, ha Monzára, az Egyesült Államokra, Kanadára, Silverstone-ra és a nagy sebességű pályákra gondolunk, tudjuk, hogy jók leszünk. Nem hiszem, hogy ez az év más lesz. Érdekel, hogy Monacóban vagy Barcelonában mire leszünk majd képesek.”- zárta Albon.