Az Aston Martin lesz a következő csapat, amely bemutatja új F1-es autóját. Vajon lesz-e olyan erős, mint a tavalyi szezon elején volt? Ez majd kiderül.

Az Aston Martin nyolc futamból hat dobogós helyezést ért el a 2023-as szezon elején. Fernando Alonso szerezte az összes pódiumos helyezést. A spanyol pilóta tavaly a győzelemről álmodozott. Ez nem sikerült. A silverstone-i csapat visszacsúszott a konstruktőri ranglista erős második helyéről az év végére az ötödik helyre. A szezon közepén végrehajtott fejlesztések nem hozták meg a kívánt hatást.

Ha a csapat folytatni tudja a felfelé ívelő trendet, nincs okuk arra, hogy ne vehessék fel a versenyt a Mclaren-el, a Ferrarikkal, vagy a Mercedesszel. Lényeg. Az Aston Martin már egy éve megmutatta, hogy képes nagyot fejlődni. A Red Bull egykori aerodinamikai vezetőjének, Dan Fallowsnak a nevét gyakran emlegetik és dicsérik, ami magyarázatot adhat arra, hogy a 2023-as futómű miért mutatott néhány Red Bull-jellemzőt. Ha jó irányba haladnak a fejlesztések, akkor sokáig építhetnek a AMR23 által biztosított alapokra.

Most, hogy eltelt egy év, ezeknek az embereknek még jobban összhangban kell lenniük egymással. Ne felejtsük el azt sem, hogy ez az első új év, amikor az új, korszerű gyár teljesen működőképes. Ha egy Forma-1-es csapat egy kirakós játék, amelynek minden darabjának a helyére kell kerülnie, akkor az Aston Martinnak újabb jelentős lépést kell tennie 2024-ben. A Ferrarit, a Mercedest és a McLarent gyakran emlegetik a Red Bull potenciális kihívóiként, de talán nem lenne bölcs dolog az Aston Martint lefelejteni erről a listáról.