Nico Hulkenberg egy Gene Haas-szal folytatott telefonhívásból értesült Guether Steiner Haas távozásáról. A német pilóta megdöbbent, mikor meghallotta a hírt.

Januárban jelentették be, hogy Steiner a 2024-es szezon előtt távozik csapatfőnöki posztjáról. Lejárt a szerződése és Gene Haas nem hosszabbította meg. Távoznia kellett azok után, hogy a Haas három szezonból kétszer az utolsó helyen zárta a konstruktőri bajnokságot.

Steiner nagy szerepet játszott a Haas megalapításában. Már akkor is ott volt, mikor a Haas debütált az F1-ben. Ayao Komatsu mérnöki főnök váltotta fel. Hulkenberg elismerte, hogy megdöbbent, mikor hallotta, Steiner távozik a csapatból.

„Karácsony és újév között hívott Gene. Beszámolt a döntéséről, ami meglepő volt, nem számítottam rá, és egyáltalán nem is vártam, hogy ez bekövetkezhet. Beszámolt a döntéséről, ami meglepő volt, nem számítottam rá, és egyáltalán nem is. Mindig szórakoztató vele beszélgetni. Jó kapcsolatom van vele, mind szakmailag, mind személyesen – nagyrészt ő volt a felelős azért, hogy visszatértem az F1-be. Kinyitotta előttem az ajtót, és részben emiatt sajnálom, hogy elment, de ez Gene Haas döntése, és továbbmegyünk. Guenther nagy mértékben hozzájárult a csapathoz kereskedelmileg. Nem titok, hogy a Netflix sorozat ilyen hatalmas sikert aratott, részben neki köszönhető. Hiányozni fog nekünk, ő épített itt fel mindent. Hatalmas űrt hagy maga után, de el kell kezdenünk az újjáépítést. Ez van. Tovább kell lépnünk.”- mondta Nico Hulkenberg a Sky Sports Germanynek.