A múlt hónapban bemutatott festés után a McLaren is bemutatta a versenygépét. Egyes hírek szerint még sok munkájuk lesz a bahreini tesztek előtt.

A McLaren bemutatta hivatalos autóját egy hónappal a festés nyilvánosságra hozatala után. A wokingi alakulat január közepén egy régebbi autón mutatta meg versenyszíneit, és azt állította, hogy az új kihívóját február 14-én mutatják be teljes egészében. A jövő heti bahreini szezon előtti tesztelés előtt a McLaren bemutatta az MCL38-ast képekben. Az autót Lando Norris és Oscar Piastri vezeti majd. ű

A McLaren a tavalyi bajnoki negyedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban. A szezon nagyon nehezen indult számukra. Az autót Silverstone-ban pályára vitték a bemutató után. Számos újítással bővült az új autó, de bőven van min dolgozniuk. Lando Norris a múlt hónapban hosszabbítást írt alá a McLarennel. Így hosszúrtávon a Mclaren versenyzője lesz.

„A csapat izgatottan várja, hogy ma bemutathassa az MCL38-at, és először láthassa a pályán.”- mondta Stella a silverstone-i forgatási nap előtt. „Az idei évre tekintve arra törekszünk, hogy az előző szezon lendületére építhessünk, de reálisak vagyunk. Most már minden a helyén van az infrastruktúra, az emberek és a kultúra szempontjából, így továbbra is törekszünk előre, és építünk az elvégzett munkára, hogy visszakerüljünk a rajtrács elejére. Mielőtt nekivágunk a szezonnak, rengeteg munkánk vár ránk. A csapat jó munkát végzett a tél folyamán, és biztosak vagyunk benne, hogy a tavalyi munkánkra építhetünk. Fontos feladatok várnak ránk a szezon kezdete előtt. Számos újítás van az autón, de nem minden olyan terület készült el, amelyre ki akarunk térni. Köszönet illeti az egész csapatot, mind a pálya mellett, mind az MTC-nél és az MRC-nél, amiért nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az autó készen álljon a mai forgatási napra. Most az előttünk álló hosszú szezonra fordítjuk figyelmünket, és alig várjuk a jövő heti bahreini tesztet.”- zárta a Mclaren csapatfőnöke.