A 2024-es év még el sem kezdődött, de több bomba hír is napvilágot látott. Az egyik az volt, hogy Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz szerződik.

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc elárulta, hogy felvette a kapcsolatot Lewis Hamiltonnal. A hétszeres világbajnok a Mercedest hagyja ott és csatlakozik a Ferrarihoz. Calros Sainz helyét veheti majd át. Leclerc szerződéshosszabbítást írt alá a maranellói csapattal mindössze egy héttel Hamilton váltásának bejelentése előtt. Kitartott az mellett, hogy a Ferrari döntése őt nem sokkolta.

„Ez a fajta megállapodás nem jön létre egyik napról a másikra. Időbe telik, és tisztában voltam ezekkel a megbeszélésekkel, mielőtt aláírtam volna, így nem volt meglepetés. Lewis egy hihetetlen pilóta, a történelem legsikeresebb versenyzője, és rengeteg tapasztalattal is rendelkezik, amit a csapatnak és természetesen magamnak is hoz, ami jó dolog. Carlos nagyszerű volt, és van még egy évünk együtt, hogy megpróbáljuk a lehető legjobb munkát végezni. Megbeszéléseket folytattunk Lewisszal, különösen akkor, amikor mindent bejelentettek. Természetesen üzentünk egymásnak. Ő egy nagyszerű bajnok, sok tapasztalattal. Mindig érdekes új csapattársat kapni. Az ember különböző munka és vezetési módokat tanul meg. Főleg akkor, ha a csapattársad egy hétszeres bajnok.”-árulta el Charles Leclerc.