Szerda délelőtt Silverstone-ban mutatják be a 2024-es Mercedest. A csapat reményei szerint idén újra küzdhetnek majd a bajnoki címért és helyreállíthatják büszkeségüket. A Mercedes bemutatója élőben, az F1Hírek oldalon is követhető lesz.

Miután 2011 óta 2023-ban átvészelte első nyeretlen szezonját, a Mercedes rengeteg változást kezdeményezett az idei évre. Két év alatt egy futamot nyertek. Idén szeretnének visszatérni és a győzelemért harcolni. James Allison visszatért a műszaki igazgató szerepébe a tavalyi év közepén, és a most távozott Mike Elliott helyére került. A W15 új tervezési utat jelent a Mercedes számára, miután felhagyott a W13-mal és W14-el feltárt koncepcióval.

A Mercedes 2024-es F1-es autóját, a W15-öt Silverstone-ban mutatják be. YouTube-csatornáján, csak digitálisan követhető lesz. Az autóval egy forgatási napot is tartanak a bemutató után. George Russell és Lewis Hamilton is vezetheti az idei versenygépet. Hamilton utolsó Mercedes F1-es autója, mivel 2025-ben a Ferrarihoz csatlakozik. A hétszeres világbajnok hét címéből hatot a Mercedesszel nyert 2013 és 2024 között hosszú, több mint 10 éves hivatali ideje alatt.

James Allison elárulta, hogy az új autó nem feltétlenül fog ugyanabba az irányba haladni, mint a Red Bull. A Mercedes bemutatója délelőtt 11:15 perckor kezdődik, melyet az F1Hírek oldalon is élőben követhetsz. A hír alatti videót elindítva láthatod majd a Mercedes bemutatóját.