A Ferrari csapatfőnökének két nehéz telefonhívása volt akkor, mikor Lewis Hamilton-t próbálták a Ferrarihoz „csalogatni”. A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur részletezte a „legnehezebb” pillanatokat.

Az F1 idei szezonja még el sem kezdődött, de már nagyban zajlanak az események. Günther Steiner-nek el kellett hagynia a Haas-t. Lewis Hamilton pedig 2025-ben elhagyja a Mercedest. A brit pilóta a Ferrari versenyzője lesz. F1-es pályafutása óta először vezst majd olyan autót, melyet nem a Mercedes motor hajtja. Vasseur újra együtt dolgozhat Hamilton-al. Arra a kérdésre, hogy a RacingNews365 hogyan indította el a tárgyalásokat a brit pilótával , Vasseur azt mondta a médiának:

„Jó kapcsolatunk van. Már 20 éve ismerjük egymást. Mindig kapcsolatban voltunk. Különböző dolgokról beszélhessünk, és ez alapvetően magától jött. Nem tudom, mi volt könnyű és mi nem, de lépésről lépésre történt. Ez egy nagyon közvetlen és egyértelmű döntés volt, ismerjük Charles képességeit is, így könnyű volt.”- árulta el Fred Vasseur. Carlos Sainz helyét vesz majd át Hamilton.

„El tudja képzelni, nem ez volt életem legkönnyebb hívása. Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nagyon profi pilóta, megérti, hogy hosszú szezon áll előttünk, és ez egy hatalmas lehetőség. Az is egy álom, hogy ebben a helyzetben lehetek a mögötte álló csapatnak. Hosszas megbeszélést folytattunk, de teljes mértékben támogatni fogjuk Carlost. Az igazságtalanság nem a megfelelő szó, mert a csapat számára a Lewis megszerzésének lehetősége olyan dolog, amit figyelembe kellett venni. Ő a mezőny legnagyobb egyénisége, a legtöbb tapasztalattal rendelkező pilótája. Szóval ez óriási lehetőség számunkra. Semmi köze Carloshoz. Nagyszerű munkát végzett tavaly, és biztos vagyok benne, hogy idén is remek munkát fog végezni. Nagyon profi, nagyon jó a személyes kapcsolatunk is. Csapatként a jövőre kell koncentrálnunk.”- zárta Fred Vasseur.