Az új Red Bull Silverstone-ba ment és pályára vitte a 2024-es versenygépét a bemutató előtt. Mit lehet tudni a Red Bull-ról? A RacingNews365 technikai elemzője, Paolo Filisetti elemezte a látottakat.

Az első kémképek a Red Bull RB20-ról a silverstone-i körözéséről kedden azonnal megjelentek. Az F1 körökben sokan kíváncsiak voltak. Az Adrian Newey által tervezett új együléses autó jellegzetes elemei azonnal felkeltették a figyelmet. Az orrkúptól kezdve egészen az első szárny vezetőélének szintjéig.

Úgy tűnik, hogy az orrkúp nagyobb oldalsó felületét hatékonyan kihasználták a légáramlás kimosódásának hangsúlyozására. Az autótól készült képek természetesen távolról készültek. A képek alapján a Red Bull erősen hasonlít a Mercedes W14 második változatának profiljához. Úgy tűnik, hogy a légtávcső is erősen módosult. A motorburkolat térfogata is érdekesen szélesebb, mint az RB19-nél láthattuk. A képek alapján az autó nagyban változott. Több aerodinamikai elemet módosítottak a stratégiai célok elérése érdekében.