A korábbi F1 tulajdonos, Bernie Ecclestone arról nyilatkozott, hogy amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, addig ártatlannak kell tekinteni Christian Hornert.

Bernie Ecclestone, az F1 korábbi tulajdonosa a közösségi médiában tette közzé véleményét a Horner üggyel kapcsolatban. Tisztázta, hogy miért részt vesz a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ellen folyó nyomozásban.

A Red Bull GmbH nyomozást folytat Horner ellen, miután egy alkalmazottja feljelentést tett viselkedésével kapcsolatban. A panasz tárgyát nem erősítették meg. Horner múlt héten pénteken találkozott a Red Bull által kiküldött külső szakértői ügyvéddel, hogy megvitassák az ügyet. Kedden egy újabb meghallgatáson jelent meg.

Egy német sajtó arról számolt be, hogy Ecclestone, Horner barátja azt tanácsolta a Red Bull csapatfőnökének, hogy lépjen vissza, vagy mondjon le. Ecclestone a közösségi médiában próbálja tisztázni a pletykákat, amelyet felesége, Fabiana Ecclestone, az FIA sportért felelős alelnöke is megosztott.

„Tisztázzuk a pletykákat. Én azt tanácsoltam Christian Horner-nek, hogy mondjon le. Ez igaz volt. Hosszú ideje jó barátok vagyunk. Christiant megvádolták, de ártatlan, amíg a bűnössége be nem bizonyosodik. Azt is figyelembe kell venni viszont, hogy a Red Bull egy hatalmas kaliberű cég, és mindenki rajta tartja a szemét. A Red Bullnak válaszokra van szüksége.”- árulta el Bernie Ecclestone.

A Red Bull-t február 15-én mutatják be. Helmut Marko a bemutató előtti napon újra nyilatkozott a Horner üggyel kapcsolatban. Vajon Horner ott lesz a bikák bemutatóján? „Nem mondhatok semmit arról, hogy ott lesz-e, se semmi mást ebben a témában. Amíg a vizsgálat tart és nincs eredménye, nem fognak belőlem semmit sem kiszedni. Az ügy folyamatban van, remélem, hamarosan leverjük a lázadást.Szerencsére az autó elkészült, jól felkészültünk a rajtra.”- jelentette ki Helmut Marko.