A Red Bull csütörtök este 20 óra után utolsó F1-es csapatként mutatta be a 2024-es versenygépét, amin a Red Bull Racing csapatfőnöke és vezérigazgatója is jelen volt.

A Red Bull hivatalosan is bemutatta a 2024-es versenygépét. A Milton Keynes-i csapat az elmúlt két évben uralta az F1-et. Max Verstappent zsinórban két rekordot döntött meg. Az előző szezonban az RB19 minden versenyen győzelmet aratott, kivéve a Szingapúri Nagydíjon, ahol Carlos Sainz nyert. A katari sprintet Oscar Piastri húzta be. Igaz, csak szombaton tudott nyerni.

„Ez egy jelentős év a csapat történetében. Az elmúlt 20 év során a Red Bullnak sikerült megváltoztatnia a Forma-1 képét. eltökélt szándéka volt, hogy másképp csinálja a dolgokat, elkötelezte magát amellett, hogy keményen dolgozzon. Még keményebben versenyezzen, és teljes mértékben a versenyre összpontosított a sportág legnagyobbjai ellen. Hét versenyzői cím, hat konstruktőri bajnoki győzelem és 113 futamgyőzelem bizonyítja a Red Bull csapattal kapcsolatos elképzeléseinek sikerét. A történet legújabb fejezete ma kezdődik az RB20-al. Izgalmas és rendkívül versenyképes szezon lesz, de amint azt tavaly is láthattuk, ez egy csapat a hatalma csúcsán működik. Maxben és Checóban két versenyzőnk van. aki minden körön, bármilyen körülmények között tud teljesíteni, úgyhogy bízom benne, hogy akárcsak az elmúlt 20 évben, versenyezni tudunk a dobogós helyekért, győzelmekért és remélhetőleg még több bajnoki címért.”- árulta el Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Christian Horner elismerte, hogy az állítólagos helytelen viselkedésével kapcsolatos, folyamatban lévő vizsgálat „elterelte a figyelmet”, de kitart amellett, hogy ez nem befolyásolta a Red Bull felkészülését a következő szezonra. A csapat anyavállalata, a Red Bull GmbH nyomozást folytat a vezérigazgató és a csapatfőnök ellen, miután egy alkalmazott vádat emelt. A múlt héten volt már egy megbeszélés annak érdekében, hogy megoldják az ügyet. Horner a médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva a következőket mondta:

„Elkerülhetetlenül elterelődött a figyelem, de a csapat nagyon együtt van. Mindenki az előttünk álló szezonra koncentrál, szóval nagyon jól ment, és a támogatás fantasztikus volt. Az ilyen helyzetekben láthatod, hogy hol vannak az erősségek, és elsöprő támogatást kaptam a csapaton belül. A versenyzők hihetetlenül jók voltak. A vizsgálat a háttérben zajlik. Remélhetőleg hamarosan lezárul.”- zárta Horner.