Fernando Alonso jelenleg a Forma-1 legidősebb pilótája, de ahelyett, hogy visszavonulna, folytatná pályafutását. Nem is akármeddig. A spanyol pilóta 50 éves koráig maradna a sportágban.

Fernando Alonso azt állította, hogy 50 éves koráig versenyezhet a Forma-1- ben, miután a téli erőnléti teszteken túlteljesítette a várakozásokat. Alonso, aki még idén tölti be 43. életévét, a legidősebb pilóta a rajtrácson. a sportág történetének legtapasztaltabb versenyzője, 377 versenyen állt rajthoz.

A kétszeres világbajnok dicséretet kapott az Aston Martinban nyújtott tavalyi teljesítményéért. Nyolc alkalommal állhatott fel a pódiumra. Korához képest még mindig gyors. Arra a kérdésre, hogy mikor jöhet el a visszavonulás éve, így válaszolt: „Nem tudom… néhány évvel ezelőtt azt mondanám, hogy talán 41 vagy 42 volt a határ. Most, miután tavaly motiváltnak és jól teljesítőnek láttam magam, arra gondoltam, hogy talán folytathatnám még néhány évig. Ezen a télen felülmúltam az elvárásokat a fizikai tesztek és mindaz, amit csináltam. Tehát azt mondom, hogy ha motivált vagy, és el akarod kötelezni magad, akkor vezethetsz 48, 49 vagy akár 50 évesen is.”- árulta el a spanyol pilóta.